Tijdloos klassiek

28-09-2015

 

Tijdloos klassiek: Engels interieur

Binnen interieurstyling zijn vele verschillende stijlen en stromingen. Zelfs een mix van stijlen zie je tegenwoordig steeds vaker terugkomen. Een van de stijlen die nimmer uit het interieurbeeld zal verdwijnen en daarnaast ook heel sprekend is, is het klassiek Engelse interieur.

Typerend voor deze stijl zijn mooie lambrisering, keuken met lijstwerk, paneeldeuren  en gebruik van maatwerk en een inloop kledingkasten. Dat deze stijl juist ook in een nieuwbouw gerealiseerd kan worden, vertelt het verhaal.

Zodra de deur van de showroom open ging, waren zij heel duidelijk in hun woonwens: “We hebben een nieuw modern appartement gekocht, echter de stijl van het appartement willen we graag zien in een Engelse stijl. Maar niet te druk en we willen rust!”

Terwijl onze klant zijn verhaal afmaakt, zie ik het voor me: een mooi appartement, helemaal in stijl van hun wensen, alles in dezelfde stijl afgewerkt en met niet teveel tierelantijn. Eenheid en rust met warme materialen.

Al jaren ben ik geïnteresseerd in deze stijl, of het nu gaat over massief eiken in landelijke stijl of MDF in een kleur met de hand gelakt. Deze sfeer is heel bijzonder en blijft ondanks het vele modern wat er momenteel wordt verkocht een tijdloze stijl.

Het gaat bij mij meteen kriebelen bij zo'n verhaal. Een prachtige eiken visgraatvloer door het gehele appartement voorzien van een zwarte bies aan de zijkant... mijn ideeën nemen meteen een loop.

Lambrisering met panelen door het gehele appartement en verwarming welke wordt weggewerkt achter radiator ombouw. Wel of niet deels behangen wanden. Mooie kleuren tegen de muren en prachtige gordijnen van volle warme stoffen: helemaal passend bij de sfeer.

We geven het interieur een extra dimensie en kiezen samen voor een handgeschilderde afwerking van alle houtwerk. Het maakt de uitstraling warm en minder strak.

We gaan aan de slag en door het maken van tekeningen en laten zien van de verschillende mogelijkheden van lijsten en houtsnijwerk komen we tot het gewenste resultaat. De klant is supertrots op zijn appartement en wij zijn dat natuurlijk ook!

Om het eindresultaat te bewaken, denkt Cokoen mee in het totaalplaatje, maar de klant houdt altijd de regie. Van tekening tot ontwerp, en realisatie. Zelfs bij accessoires is een fotootje genoeg om aan te geven of het wel of niet een passende aanschaf zal zijn.

Het contact is zo persoonlijk, met velen hebben we jaren later nog steeds een fijne relatie, zelfs als het project al lang voorbij is!

Veel inspiratie haal ik uit bladen als ‘Wonen’ ‘Landelijke Stijl’. In België is de klassiek Engelse stijl nog geliefder dan in Nederland, heb ik soms wel eens de indruk; vandaar dat ik me ook zeker laat inspireren door de Belgische uitgaven van deze woonbladen.

Toch weet ik zeker dat er in Nederland zeker een groep is die dit ook mooi vinden, die wil ik graag ontmoeten.

Mijn enthousiasme en inspiratie voor deze stijl zijn nog lang niet uitgeput!